Гейджи: Ще се бия, докато не го приключа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Боецът на UFC Джъстин Гейджи е в очакване на едно от най-големите предизвикателства в спортната си кариера до момента – сблъсъкът срещу Тони Фъргюсън, който трябва да се състои по време на събитието UFC 249 този уикенд във Флорида, Съединените щати. Двамата ще влязат в бой за временната титла в леката категория на организацията и ще направят всичко по силите си да не нарушат позитивния баланс на спечелени мачове, който извоюваха през последните няколко битки. Тони е в серия от 12 поредни победи, а Гейджи има три поредни нокаута в първия рунд от последните три мача. Джъстин дава гаранции, че има сериозни намерения да продължи с блестящото си представяне.

“Ще се бия, докато не ме приключи или докато аз не го приключа. Това правя и това е нещото, което винаги съм правил. Имам силата, с която да му спра тока и вярвам, че ще го направя. Тони Фъргюсън е страхотен състезател, който е в серия от 12 поредни победи, но аз ще го нокаутирам брутално, заяви Гейджи, който постига 18 от победите в професионалната си кариера с нокаут.

Преди няколко дни Гейджи провокира Фъргюсън и с друго свое изказване, заявявайки, че иска Тони да му счупи носа. Междувременно опонентът на надъхания младок изглежда уверен в представянето си и не се впечатлява от думите на Джъстин:

“Движа с малък кръг от хора, защото ако се движиш с много хора, които имат голямо его, то тогава и ти ще действаш така, сякаш си с голямо его. Обичам нещата, които правя и съм зает с тях. Аз съм наемен убиец. Целя да постигна моите неща и тренирам като луд. Винаги се готвя за 3-ма или 4-ма съперници и съм напред с графика. От дълго време не съм бил толкова уверен.

Гейджи прави едно и също във всяка битка, но е много добър в това. Ако много силно искаш победата, то тогава ще нокаутираш този, който е пред теб. Ще го измориш, докато не го пречупиш и той няма да може да се възстанови. Битката ще завърши по един начин. Ръката ми ще бъде вдигната и ще защитя пояса срещу Гейджи.”

UFC 249 се очаква с огромно нетърпение от феновете на 9-ти май, събота. Мястото на ивента ще бъде Джаксънвил, Флорида, а организацията е подготвила изключително атрактивна файткарта, в която освен Фъргюсън и Гейджи ще се включат и други големи имена – Хенри Сехудо, Фабрисио Вердум, Доналд Серони, Жакаре, Олейник и други.

Организацията е въвела безпрецедентни протоколи за сигурност, които да гарантират, че атлетите ще влязат и излязат от октагона здрави. Всички атлети от бойната карта ще бъдат тестване неколкократно за наличие на COVID-19 всеки ден от пристигането им във Флорида. Промоутърът ще мери температурата на всеки атлет и ще задава важни въпроси относно наличие на симптоми на коронавирус. Бойците ще получават храната си директно в хотелската стая, за да се спази правилото за социална дистанцираност. И бойните атлети, и персоналът ще носят маски и ръкавици, а стаите им ще бъдат внимателно дезинфекцирани.