Генчев смята, че Локомотив не трябва да играе периферна роля
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новият наставник потвърди, че "железничарите" се завръщат на своя стадион

Новият наставник на Локомотив (София) Станислав Генчев е убеден, че заставането на кормилото на столичните “железничари” не е стъпка назад в кариерата му.

Нещо повече, той крие амбициите си да помогне на Локо да играе ключова роля в първенството през следващия сезон.

“Локомотив е сериозно име в българския футбол, отбор с традиции, който заслужава да показва добър футбол,” заяви бившият халф на Левски и Лудогорец в предаването “Арена Спорт”.

“Не се замислих да приема тази оферта. Ако смятах, че е крачка назад, нямаше да я направя. За мен ще бъде удоволствие да работя тук.

“Времето за подготовка е малко, защото първенството започва рано. Има футболисти с изтичащи договори. Не искаме да градим отбор от нулата.

“Търсим футболисти на определени позиции. Иска ми се отборът да не играе периферна роля в българското първенство, а да играе добър и печеливш футбол.”

Генчев изрази увереност, че до втория кръг на шампионата Локомотив ще се завърне на своя стадион в столичния квартал “Надежда”.

“Вкъщи и стените помагат,” заяви той. “Важно е да имаме подкрепата на повече хора, защото футболистите се чувстват по-уверени вкъщи. Г-н Василев каза, че най-късно до втория кръг отборът ще играе в “Надежда”.”

Генчев замени на поста старши треньор на Локомотив опитния наставник Иван Колев, който се ползваше с доста голямо доверие от страна на привържениците на отбора.

Локомотив стартира лятната си подготовка, по време на която е предвиден лагер в Трявна. Вече са договорени и четири контролни срещи – с Литекс (на 18 юни в София), с ЦСКА 1948 (на 25 юни в село Рилци), с Левски (на 29 юни в Самоков) и със Септември (София) – на 2 юли в София. Мачовете в столицата ще се играят на стадион “Локомотив”.