Георги Дерменджиев: Левски може би ще бъде в шестицата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Един треньор трябва да бъде оставен да работи, за да покаже това, което може", заяви специалистът.

Бившият селекционер на България Георги Дерменджиев говори пред “DIEMA SPORT” за ситуацията в Левски и ЦСКА след пристигането на Станимир Стоилов и Стойчо Младенов начело.

Архитекта даде мнението си и за Лудогорец, като зяви, че трудно българският шампион ще бъде свален от върха през този сезон в efbet Лига.

„За българския футбол е добре, че Станимир Стоилов и Стойчо Младенов са тук. Видяхме още в началото подобрение. Вече се вижда стил в ЦСКА. Той е много прав, че тези европейски мачове трябва да се види нивото на отбора. Мъри вкарва организация в Левски. Много голям респект към феновете на Левски – за това, което направиха и продължават да правят. Стоилов има конкретна визия за бъдещето на Левски, за това, което иска да изгради. Той се съобразява със ситуацията. Мисля, че Левски ще придобие друг облик с времето и подобряването на ситуацията“, смята Дерменджиев.

„Те са много добри треньори. Имат много знания и рутина. Те могат да извлекат максимума от всяка ситуация. Не са страхливи. Това са важни компоненти за един треньор. И двамата ги притежават. Доволен съм, че поеха тези два отбора. Най-вероятно в близко бъдеще ще се види още разликата. Един треньор трябва да бъде оставен да работи, за да покаже това, което може. В България има и други треньори с качества. Ако бъдат оставени да работят, ще допринесат за отборите, в които са“.

„Мачовете между Левски и ЦСКА са специални. Това дерби никога няма да се замени. Тук не се гледа играта. Има моменти, в които е необоходим резултата. Такива дербита изграждат характера на отбора. И в двата случая може да се изведе полза. Селекцията, която Мъри иска не се осъществява в момента. Тактическата постановка се вижда като разлика в Левски от предните мачове. Важното е, че има промяна. Тя е към добро. И в игрово отношение, и във финансово“.

„Горд съм, че участвах в това дерби и съм победител с Левски. Вторият ми мач беше равен. Това е велико нещо. Имаше много мачове с Лудогорец, които бяха изключителни дербита. Тогава Левски и ЦСКА бяха по-качествени отбори, а Лудогорец е успял да излезе като победител. Левски не е затворена страница, но това са теории на вероятностите“, каза още той.

„Всеки отбор си има цел. Това трябва да се каже и да се преследва. Самата психика на играчите трябва да бъде насочена натам. Добре е, че се играе с отбори като Рома. Виждаш какво ти е нивото и се изграждаш като отбор. Във всеки следващ мач те ще знаят как да играят. Това е само полза“.

„Решенията на собствениците не мога да коментирам. Факт е, че има промяна в ЦСКА в момента. Мисля, че е за добре. Те направиха завръщането в добър момент. Друго не трябва да се коментира. Те са в отборите на сърцата си. Пожелавам им да постигнат още повече. Много е важно в един отбора да има конкретни лидери. Това са играчи, които са обединяващи, които имат характер. В различните мачове имат много конкретно поведение и дърпат другите след себе си“.

„Не мисля, че Лудогорец може да бъде свален от върха този сезон. Изненадите са, че два отбора – Локомотив Пловдив и Арда, не са на това ниво, на което бяха. Интрига има. Отборите, които са били по-напред са свалили нивото си. Левски може би ще бъде в шестицата. Там ще се види разпределението. Важно е за рутината на отбора, за играчите да имат успех. Така стават по-спокойни и вярват в себе си. Важно е за един отбор да спечели Купа на България. Този приз ти дава право да играеш в Европа“, завърши бившият национален селекционер.