Георги Василев: “Няма да му е толкова лесно на Бруно”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът, печелил шампионскаа титла с двата столични гранда предрича напрегнат дуел

Георги Василев – специалистът, извел до шампионския връх у нас и Левски, и ЦСКА, не смята, че Червените ще се справят с лекота, независимо че са смятани за абсолютни фаворити в утрешното издание на Вечното дерби.

“Предварителната ситуация преди мача говори за психологическо и спорно-техническо предимство на ЦСКА,” заяви Василев, печелил титлата на България и с Етър през 1991 година, пред БНР. “Те изградиха полезен състав, докато Левски се мъчи и преодолява финансови проблеми.

“Ситуацията при тях и възможностите определя и представянето на Левски. ЦСКА София е с гърди напред, с по-голямо самочувствие и оптимизъм, но в трудни моменти в Левски се мобилизират и дават всички от себе си.

“Затова и си полежалавам добър за гледане от зрителите мач.

“В щаба на ЦСКА София сигурно смятат, че това е удобен момент да победят Левски. Това носи самочувствие, но не вярвам да е толкова лесно. Бруно Акрапович има успехи и опит у нас и знае, че няма да бъде толкова лесно срещу Левски. Треньорите и на двата отбори са добри и имат качества.

“Всеки е попаднал в различна ситуация. Трудно е да правя баланс и сравнение между двамата. И двамата имат качествата да направят добри отбори.

“Предимството в момента е на страната на Бруно Акрапович. За Славиша Стоянович е геройство, че е поел Левски в този момент. Работил съм в Левски и ЦСКА, затова и желая успех и на двата отбора.”