Германия спаси надеждите за класиране след 1:1 с Испания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бундестима има нужда от победа над Коста Рика в последния мач, за да намери място на 1/8-финалите

Испания и Германия завършиха наравно 1:1 в голямото дерби от група “Е” на Мондиала в Катар. Немският тим успя да запази шансове за класирането си напред с гол в последните минути на мача, след като “Ла Роха” бяха повели малко след почивката.

След пет минути игра Педри пое топката от Феран Торес, но халфът на Барса се засуети на границата на наказателното поле, въпреки че беше на добра позиция за изстрел. Само две по-късно Дани Олмо отправи мощен изстрел от около 20 метра, но Нойер се намеси отлично и спаси в гредата.

Бундестима отвърна с мълниеносна атака, при която Гнабри бе изведен сам срещу Симон, но стреля право в тялото на вратаря, а флагът за засада беше вдигнат.

В 34-ата минута Дани Олмо пусна страхотно ниско подаване на 5-6 метра от голлинията, а от тази позиция Феран Торес не намери вратата, но отново беше вдигната засада със закъснение. В 40-та минута Германия откри резултата след гол на Рюдигер с глава след пряк свободен удар, но ВАР се намеси и показа, че бранителят е бил в засада.

В 57-та минута Унай Симон направи груба грешка при изнасянето и подари топката на Германия. Тя стигна до Кимих на чиста позиция, но изстрелът му беше спасен от стража на Испания.

В 62-та минута Испания дочака своя момент. Резервата Мората беше намерен с пас по земя от Жорди Алба и технично преодоля Нойер в близкия ъгъл.


Само няколко минути по-късно Олмо намери Асенсио на отлична позиция, но крилото на Реал Мадрид стреля много неточно.

В 83-та минута Германия успя да вкара изравнителния гол. Фюлкруг беше изведен след отлична игра от Мусиала и оплете топката в горния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

Така Германия взе първа точка на Мондиала, но остава на дъното в групата. Лидер е Испания с 4, а зад тях Япония и Коста Рика са с по три точки.