Гладбах шокира Леверкузен в края, “аспирините” висят за Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Байер Леверкузен разочарова феновете си няколко дни след отпадането от Лига Европа

Байер Леверкузен изпусна два гола преднина за ремито 2:2 срещу Борусия Мьонхенгладбах в двубой от 33-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за домакините отбелязаха Амин Адли и Керем Демирбай, а точни за “жребчетата” бяха Йонас Хофман и Ларс Щиндъл.

След този резултат тимът на Чаби Алонсо е на шесто място в таблицата с 50 точки, но има само една точка пред седмия Волфсбург и мястото им в Европа е под заплаха. Възпитаниците на Даниел Фарке пък са 11-и с 40 точки на сметката си, като могат да изместят 10-ия Кьолн в последния кръг на немския шампионат.

Първото полувреме се разви чудесно за Байер Леверкузен. Амин Адли и Керем Демирбай отбелязаха два гола в рамките на 5 минути между 15-ата и 20-ата. Байер се прибра на почивка с аванс от два гола и предвкусваше победата.

В 58-ата минута Гладбах върна един гол. След грешка на вратаря Лукаш Храдецки, топката попадна у Йонас Хофман, който вкара за 2:1.

В 90-ата минута “аспирините” се провалиха жестоко и най-вече Надим амири. Той върна топка назад, но намери Маркус Тюрам, който намери Щиндъл и 34-годишният халф вкара за 2:2.

Пиеро Инкапие от Леверкузен пък бе изгонен в 94-ата минута и пропуска двубоя срещу Бохум в последния кръг.