Гол от дузпа на Салах зарадва Ливърпул срещу Фулъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" постигнаха 17-ата си победа през сезона

Ливърпул спечели домакинството си на Фулъм с 1:0 в отложен двубой от 28-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в двубоя бе дело на Мохамед Салах от дузпа в края на първото полувреме.

Възпитаниците на Юрген Клоп постигнаха 17-ата си победа през сезона в английския елит. С този успех Ливърпул събра 59 точки и се доближи на 4 пункта до четвъртия Ман Юнайтед. “Червените дяволи” обаче имат два мача по-малко от мърсисайдци.

Ливърпул доминираше в голяма част от срещата. В 18-ата минута домакините имаха шанс да поведат, но Салах стреля над вратата от добра позиция. В 38-ата минута Иса Диоп фаулира съперник в наказателното поле и “червените” получиха дузпа. Салах не сбърка от бялата точка и даде аванс на своя тим – 1:0.

Второто полувреме предложи малко ситуации пред двете врати. В 78-ата минута Алисон направи чудесно спасяване при шут на Карлос Винисиус.

Ливърпул запази аванса си и се поздрави с важна победа. “Червените” направиха важна крачка към завършване на сезона в топ 6. В следващия си мач отборът на Клоп приема Брентфорд на 6 май.