Големият Александър Коларов си взе “довиждане” с футбола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Крайният бранител официално обяви края на професионалната си кариера на "зеления килим".

36-годишната легенда на сръбския футбол – Александър Коларов, анонсира, че “окача обувките на пирона”.

Той обаче разкри, че възнамерява да започне да учи за спорен директор и скаут.

“Днес казвам сбогом на футбола. Винаги съм знаел, че рано или късно този ден ще дойде и въпреки това съм благодарен, че успях да осъществя това, което винаги е било моята мечта. Сега вече се фокусирам върху моя “втори живот” в света на футбола. И поради тази причина веднага щом бъдат публикувани обявите, ще се запиша в квалификационните курсове на Националния футболен център в Коверчано първо за скаут, а веднага след това и за спортен директор.

Благодаря на всички хора, които ме последваха в тази първа част от кариерата ми. Най-вече на всеки съотборник в отборите, в които играх, както и в националния тим на Сърбия, моята родина, която винаги съм представлявал с голяма гордост. Благодаря на клубовете, президентите, директорите, треньорите и техническия персонал, лекарите, икономистите, физиотерапевтите и всички, които помагаха в кариерата ми и работеха усилено от заден план”, написа Коларов в своето писмо.

Той има 18 сезона на професионално ниво, като е защитавал цветовете на Чукарички, ОФК Белград, Манчестър Сити, Рома, Лацио и Интер.

В дългата си и успешна кариера Коларов може да се похвали с 11 трофея, а за националния отбор на Сърбия той има 94 мача с 11 гола и 13 асистенции.