Голове в двете врати са възможни на ЦСКА – Базел според Betano
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Швейцарският тим е лек фаворит според букмейкърите

Отборът на ЦСКА има тежка задача на плейофите на Лига на Конференциите срещу швейцарския Базел тази вечер. “Армейците” обаче ще имат самочувствие, тъй като през есента на 2020 г. спечелиха с 3:1 на “Сейнт Якоб Парк” и влезнаха в групите на Лига Европа. Попадения в двете врати отново са доста вероятни според букмейкъра Betano, след като ставката за двата отбора да отбележат е 1.78. Иначе Базел влиза като фаворит в срещата с 2.30 коеф. за краен успех на националния стадион “Васил Левски”, докато за ЦСКА коефициентът е 3.41.

ЦСКА достигна до тази фаза на турнира, след като елиминира Македония Гьорче Петров след 0:0 в Скопие и 4:0 на реванша в София. В следващия си домакински мач в Лига на Конференциите, ЦСКА загуби с 0:1 от Сейнт Патрикс, но на реванша в Ирландия спечели с 2:0. Преди няколко дни воденият от Саша Илич отбор надви Септември София с 1:0 в първенството. В момента ЦСКА е в серия от две поредни победи и ще се опита да постигне положителен резултат срещу Базел.

Швейцарският тим се справи с труден съперник в миналия кръг в турнира – Брьондби. Базел отстрани датчаните след изпъленния на дузпи, като в реванша спечели с 2:1, с което навакса пасива от първия мач, когато загуби с 0:1. Преди това тимът на Александър Фрай се справи със североирландския Крусейдърс, записвайки победа с 2:0 и реми 1:1. Базел ще търси реванша срещу ЦСКА за загубата преди 2 години, като този път крайният победител ще бъде решен в два мача.

Шо се отнася до съставите на двата тима, ЦСКА ще бъде без Брадли де Ноойер, който получи директен червен картон в края на мача със Сейнт Патрикс. Наставникът на домакините Саша Илич няма да може да разчита и на контузения Бисмарк Чарлс. Очаква се Бамба и Гарсес да поведат атаката на “червените”, докато Назон и Морено ще са на пейката. От друга страна, гостите ще бъдат без звездата си в нападение – Анди Зечири, който е контузен.

Вероятни състави: 

ЦСКА (4-2-3-1): Бусато; Турицов, Матей, Кох, Х. Петров; Вион, Юга; Йомов, Линдсет, Гарсес; Бамба

БАЗЕЛ (4-2-3-1): Хитц; Ланг, Комас, Адамс, Пелмар; Ф. Фрай, Бургер; Ндойе, Амдуни, Милър; Салай