Гьонов: Трябваше да излезем с болни играчи и да правим цирк ли?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 разясни каква е ситуацията около проваления мач с ЦСКА

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов обясни, че отборът му е бил в в безисходица заради многото футболисти в лагера от COVID-19.

Той разясни, че пред “червените” е имало два варианта – или да излязат срещу ЦСКА със заразените състезатели, или да откажат мача.

“Комуникацията с БФС се разви още в понеделник, когато ги информирахме, че имаме 11 футболисти с положителни проби за COVID-19. Моментално бе отложен мачът с Локомотив и очаквахме, че ще отложат и срещата с ЦСКA, защото такава е практиката. Ние искахме да го изиграем, но на друга дата. В сряда в 18.00 часа получихме отказ от СТК, а днес пуснахме молба и до Апелативната комисия. По обяд получихме отказ и от нея. След това уведомихме СТК, че освен 11 заразени имаме още доста футболисти със симптоми и по този начин няма как да гарантираме нито здравето на гостуващия отбор, нито на официалните лица.

“Нито ЦСКА, нито футболът в България печелят от служебна победа. Лично за мен трябваше да се намери дата, на която мачът да бъде изигран. В крайна сметка до РЗИ официални запитвания не сме правили, но или трябваше да играем с болни футболисти и да стане абсолютен цирк, или трябваше да откажем този мач” коментира Добрин Гьонов.