Градев: Контакти между Левски и Бербатов няма
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Левски си има тяхна кампания, Бербатов иска да обедини клубовете", заяви адвокатът

Екипът на Димитър Бербатов не е в контакт с Левски по отношение на искането за промяна в БФС.

За това потвърди адвокат Георги Градев, който е част от екипа на бившия нападател на Манчестър Юнайтед и националния ни отбор.

“Никакви контакти няма между Левски и Бербатов. Ние и не планираме такива. Двете неща трябва да се разграничат. От Левски си имат някаква своя кампания поради обективни причини, докато кампанията на Бербатов цели да обедини всички клубове. Имаме ясна програма, върху която работим всеки ден. В случая виждам, че Левски е тръгнал сам да води тази война. Ние като екип сме много по-добре подготвени. Да не забравяме, че първият клуб, който открито обяви подкрепата си към Бербатов, е ЦСКА. Бих се радвал, ако тези два клуба гледат в една и съща посока, това би било добре за българския футбол”, каза Градев пред “България днес”.”Ако Левски узреят за това, че едно 40-годишно приятелство не струва колкото цената на българския футбол, добре дошли. Ние си гледаме нашия път, имаме си независима кампания. Взаимоотношенията между Левски и Михайлов не ни касаят. В крайна сметка този клуб е само един глас. Искаме един справедлив обединителен конгрес. Допускам, че Левски ще водят паралелна кампания и ще си издигнат свой кандидат. Хубаво е да има плурализъм, това ще даде възможност за по-демократичен и прозрачен избор”.

“Това е начинът, който и Димитър Бербатов до момента е следвал, а именно събиране на една трета от гласовете за свикване на нов конгрес. Единственият друг законен начин е самият изпълком да го свика. Нашата подписка все още е в съда и се разглежда от съдия Жаклин Комитова. Чакаме я да се събуди от зимен сън. По закон трябваше в рамките на 5-7 дни да е приключила делото, но тя продължава да го бави. Събират се някакви контрадекларации от клубове, които уж искат да се откажат. Знаем как става това. Едно лице от БФС с образование 8-и клас обикаля клубовете и им дава плик с по 10 лева. Дори да отхвърлят подписката, ще съберем нова”, добави още той.