Грандиозно: Диксън иска да строи нов стадион за 40 000 души
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англичанинът също вече е провел разговори с водещи брокерски агенции за закупуване на терен край София, където да се вдигне база, на която да тренират всички отбори на Левски

Англичанинът Джоузеф Диксън, който е спряган за нов собственик на Левски, е провел среща с членовете на управителния съвет на „сините“, на която е разкрил грандиозни планове за клуба.

Диксън е заявил, че иска построяването на нов стадион с капацитет 40 000 зрители, тренировъчна база и пространството около стадион “Георги Аспарухов”, пише в-к „Галерия“.

Освен това Диксън е предложил “Георги Аспарухов” да бъде изместен и построен наново, като новото място да е успоредно на булевард “Владимир Вазов”. Същевременно англичанинът вече е провел разговори с водещи брокерски агенции за закупуване на терен край София, където да се вдигне база, на която да тренират всички отбори на Левски – от мъжкия до детските тимове.

Единствената пречка пред официализиране на сделката на този етап са гаранциите. От „Герена“ искат банкова гаранция, че фондът е готов да отпусне сумата от 100 млн. долара. Британците обаче също искат гаранции, че инвестициите им няма да отидат на вятъра и плановете за строежите ще бъдат осъществени. Опасенията им са, че е възможно всичко да се провали по политически или бюрократични причини.