Грандовете от Висшата лига в битка за една от звездите на Лил
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Арсенал, Манчестър Юнайтед и Тотнъм участват в битка за защитника на Лил Зеки Челик

Отборът на Лил направи фантастична кампания и спечели титлата във Франция. Предвид страхотното им представяне е нормално през лятото да има сериозен интерес към техни играчи. И както съобщава Evening Standard, изглежда, че Зеки Челик би могъл да стане първият играч, който напуска клуба, след като вече привлече интереса на трима гиганти от Висшата лига – Арсенал, Манчестър Юнайтед и Тотнъм.

Дори Интер се интересува от услугите на Челик, което може да е във връзка с това, че Реал Мадрид засили своя интерес към Ашраф Хакими. Арсенал също се интересуваше от бившата звезда на Борусия Дортмунд, но са насочили вниманието си към Челик, който се оценява на само 15 милиона евро. Не е тайна, че Арсенал е на лов за десен защитник това лято, тъй като се подготвя за живот без Ектор Бейерин. Испанецът вече е свързан с отдалечаване от “Емиратс”, а треньорът Микел Артета държи на основна промяна в тима това лято.

Градският съперник на Арсенал – Тотнъм, също търси нов десен защитник, след като Серж Орие и Мат Дохърти не оправдаха очакванията презсезон 2020/21. Манчестър Юнайтед, от друга страна, е изправен пред различна ситуация, тъй като вече има утвърден десен бек в лицето Аарън Уан-Бисака. Оле Гунар Солскяер обаче държи да добави повече конкуренция на десния бек, особено след като видя как привличането на Алекс Телес подобри формата на Люк Шоу на левия бек.

Играч като Зеки Челик може да бъде идеалният вариант за всички тези три клуба, тъй като той е достатъчно гъвкав, за да играе не само като десен бек, но и като халф-бек и дори като крило, ако е необходимо. Срещу трансферна сума от само 15 милиона евро, турският национал може да бъде чудесна сделка за Арсенал, Манчестър Юнайтед и Тотнъм, особено в настоящата трудна финансова ситуация.

Клубовете обаче ще трябва да действат бързо в преследването си на Челик, знаейки, че представянето му на предстоящото Евро 2020 може потенциално да повиши цената му.