Гришо на четвъртфинал след комфортна победа над Кецманович
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
За място на полуфиналите Димитров ще спори с квалификант

Спечелилият турнира в Акапулко през 2014 година Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на АТР 500 надпреварата в Мексико след убедителна победа с 6:4 и 6:2 над сръбския тенисист Миомир Кецманович в мач, продължил час и 27 минути.

За място в полуфиналите Гришо излиза на корта срещу италианския квалификант Лоренцо Музети, който продължи впечатляващия си поход с втора забележителна победа. На старта той отстрани Диего Шварцман, а по-рано днес се справи и канадеца Франсис Тиафо в три сета – 2:6, 6;3, 7:6 (1).

Димитров започна колебливо и позволи на Кецманович да го пробие още в първия си сервис гейм. Гришо обаче отвърна на предизвикателството по възможно най-ефективния начин, осъществявайки два поредни пробива и спечели следващите четири гейма – 4:1.

Сърбинът отказа да развее бялото знаме и съумя да съкрати изоставането до 4:5, като освен това спаси четири сетбола. В крайна сметка хасковлията демонстрира класа и след силна игра в десетия гейм сложи точка на откриващата част – 6:4.

Гришо стартира втория сет с гейм на нула, а след това мощен рейд се сдоби с аванс от 4:1. Развръзката в мача настъпи при 5:2, когато Димитров губеше с 30-40, но успя да обърне и да триумфира като победител.

Малко след края на срещата Димитров и американецът Томи Пол отпаднаха в турнира на двойки, след като в оспорван двубой отстъпиха на четвъртите поставени Раджийв Рам (САЩ) и Джон Солзбъри (Великобритания) след 4:6, 6:3, 8-10 след 83 минути игра.