Гришо направи скок със седем места, Кузманов с дебют в Топ 200
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Григор Димитров е близо до завръщането си в Топ 20

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров се изкачи със 7 места в световната ранглиста и вече заема 21-ата позиция. Прогресът на хасковлията идва след доброто му представяне на Индиън Уелс, където стигна до полуфиналите, но отстъпи на Камерън Нори, който впоследствие спечели турнира.

Заради изиграните мачове и натрупаната умора на Индиън Уелс българинът отказа турнира в Антверп и няма да играе тази седмица. Миналата година Гришо стигна до полуфиналите в Белгия, където бе отстранен от Алекс де Минор. Следващият турнир, в който Димитров ще вземе участие е във Виена, който е от категория АТП 500. Надреварата в столицата на Австрия е в периода 25-31 октовмри.

Димитър Кузманов дебютира в Топ 200 след скок от 29 места, като родният тенисист вече е 189-и в света. Пробивът на 28-годишният пловдивчанин е заради първата му титла от чалънджър, който спечели в Барселона. В сряда Мико лети за Перу, където ще играе на чалънджър в Лима от 25 октомври.

Водач в световната ранглиста остава Новак Джокович с 11 430 точки. Втори е Даниил Медведев с 9630, а третата позиция е за Циципас със 7995 точки.