Гришо започна по най-добрия начин похода на US Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българският тенисист надви с 3:0 сета Сам Рифис от САЩ и се класира за втория кръг в надпреварата

Григор Димитров прескочи първия кръг на US Open 2021 без особени трудности. Българинът победи Сам Рифис от САЩ с 3:0 сета (6:1, 7:6(3); 6:3) след 2 часа и 11 минути игра и се класира за следващия етап на надпреварата.

Нашият тенисист изигра вихрен първи сет, в който даде само един гейм на съперника си. Гришо показва много стабилен и силен сервис, на който Рифис нямаше отговор, а дори при влизането в разигравания Димитров беше много по-сигурният тенисист на корта.


Самият американец пък правеше доста непредизвикани грешки, които помогнаха до солидния резултат – 6:1.

Втората част обаче беше напълно различна. Играта на Димитров леко се разклати, а от другия край на мрежата Рифис успя да намери правилния си ритъм.  Въпреки че Гришо отново проби в третия гейм, Рифис върна пробива веднага в следващия. От там нататък двамата се “захапаха” и печелеха подаванията си, което логично доведе до тайбрек.

В него обаче Димитров показаха по-добра психика и във важните моменти не трепна, въпреки че съперникът поведе пръв в решаващия гейм. След двойна грешка на Рифис и ас на Гришо и вторият сет отиде в негова полза 7:6(3).


Третата решителна част започна отлично с 3:0 за Димитров, а при 5:2 той имаше три мачбола, които обаче Рифис отрази на свой сервис. Веднага след това обаче Гришо навърза няколко отлични сервиса, които му донесоха и победата в сета с 6:3.

Така в следващия кръг Димитров ще се изправи срещу Алексей Попирин или Раду Албот.