Гуардиола: Меси изведе Барса на друго ниво, Кейн е изключителен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Предстоят най-добрите години в кариерата му, след като имаше огромен принос за Астън Вила, където се представи невероятно", заяви бившият треньор на Барселона по адрес на Джак Грийлиш.

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира новото попълнение на отбора Джак Грийлиш, евентуалното привличане на Хари Кейн, сагата около Лионел Меси, както и ситуацията около Бернардо Силва, който изяви желание да напусне “Етихад”.

“Грийлиш може да играе от лявата страна на нападението, като крило, като атакуващ халф, като нападател. С неговите качества – на много позиции. Нямам никакви съмнения, че ще пасне на нашия стил на игра. Предстоят най-добрите години в кариерата му, след като имаше огромен принос за Астън Вила, където се представи невероятно. Грийлиш ще носи номер 10, защото бяхме напълно убедени, че Лео ще остане в Барселона. В момента не мислим за Меси.”, заяви Гуардиола.

“Можехме да си позволим да дадем тези пари, защото продадохме играчи за около 60 милиона лири. Продадохме футболисти от академията и дадохме под наем за 60 милиона. Когато продадеш толкова, можеш да си позволиш 100 милиона. В противен случай не би било възможно. Даваме ги, защото той е на 26 години, може да играе тук следващите 5,6,7,8 години. Вярваме, че взимаме невероятен талант не само по отношение на уменията, но и по отношение на манталитета. Не ни трябваше много, но няколко играчи, които да вдигнат нивото на тези футболисти, които вече са тук. Новите ще се борят с настоящите. В противен случаи е трудно да запазиш високото ниво”, каза още той.

Мениджърът на Манчестър Сити потвърди, че някои играчи искат да напуснат, а Бернардо Силва спада към тях: “Той е наш играч. Не само Бернардо, има двама, трима или четирима играчи, които искат да напуснат, но те имат договори. Когато има оферта и техните агенти дойдат тук, сме отворени за дискусии. В противен случаи те ще продължат да тренират и ще бъдат тук, а аз ще реша дали ще останат или не. Играчи, които искат да си тръгнат, знаят, че вратата е отворена, защото не искаме да държим никой, който не е доволен”.

Гуардиола говори и за евентуалния трансфер на английския национал Хари Кейн: “Той е играч на Тотнъм. Ако Тотнъм не иска да преговаря, това е краят. Ако са отворени за преговори, мисля, че не само Ман Сити, но много клубове по света искат да го привлекат. Ние не сме изключение, но всичко зависи от Тотнъм. Той е изключителен нападател, няма съмнение в това. Разбира се, ние се интересуваме от него. Ако те са готови да преговарят, ще опитаме да го привлечем. При Джак ситуацията беше различна. Той имаше клауза за разтрогване”.

Пеп не пропусна да коментира и нашумялата тема в последните часове за Лионел Меси и раздялата му с Барселона. “Изглежда, че това е краят на отношенията му с Барселона. Това беше изненада за всички, включително и за мен. Президентът беше ясен. Не съм говорил с играча, нито с президента, така че не знам какво се е случило, но като привърженик на клуба бих се радвал да завърши кариерата си там.

Като фен, съм изкючително благодарен за най-изумителния футболист, който съм виждал в живота ми, за титлите, които помогна на Барселона да спечели, лично на мен ми помогна да отида в Мюнхен и сега в Англия. Донесъл ми е много емоции с това, което прави с топката. Ден след ден, мач след мач, на всеки три дни, той прави нещо уникално. Мога само да кажа благодаря, че изведе Барселона на друго ниво, помогна на Барселона да доминира в световния футбол едно десетилетие”, допълни Пеп Гуардиола.