Гуардиола няма да разчита на петима играчи срещу Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Сити без някои от основните си футболисти в дербито със "сините"

Лоши новини за Пеп Гуардиола и Манчестър Сити преди гостуването на Челси в неделя от 17-ия кръг на Висшата лига. “Гражданите” ще бъдат без петима играчи в двубоя на “Стамфорд Бридж”, като за това съобщи именно Гуардиола.

Двубоят на Ман Сити срещу Евертън в понеделник бе отложен заради открити случаи на коронавирус на Кайл Уокър и Габриел Жезус, както и на други двама души в клуба. Въпреки нарасналия брой заразени играчи, двубоят с Челси почтисигурно ще се играе.

“В момента в клуба има петима заразени. Тези играчи са в изолация за 10 дни. При първите съобщени случаи имахме четири човека – двама от тях играчи, а сега имаме още трима болни. Срещу Евертън можеше да играем, защото имахме нужния брой играчи. Имахме желание да играем, но появата на нови случаи в деня на мача ни накара да информираме Висшата лига. Аз лично се обадих на мениджъра на Евертън Карло Анчелоти и му обясних ситуацията”, заяви треньорът на Ман Сити.

“Щяхме да рискуваме, ако мачът се играе. Не е важно това, което се случва в Манчестър Сити, а това, което става по света. За съжаление хората по целия свят умират от коронавирус и проблемът не е решен. Надявам се, че следващите тестове, които ще направим, ще дадат отрицателен резултат и тези, които са позитивни, ще могат да се завърнат в състава”, каза Пеп Гуардиола.

Преди началото на 17-ия кръг във Висшата лига, Ман Сити заема 8-ото място в класирането на Премиър Лийг с актив от 26 точки, колкото има и предстоящият им съперник Челси. Двата отбора са на три точки от топ 4 на Висшата лига, като Ман Сити има предимство, тъй като е с два мача по-малко от Челси. “Гражданите” ще се стремят да спечелят визитата си в Лондон и да запишат трета поредна победа в лигата, но дувбоят ще бъде тежък за тях и ще бъдат без доста важни футболисти.