Гуардиола с любопитно изказване след равенството
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Хората очакват да дойдем тук и да спечелим с 4:0 или 5:0, а ние не можем да направим това"

Мениджърът Пеп Гуардиола не бе съгласен с твърдението, че се очаква Сити да победи спокойно РБ Лайпциг в осминафиналите на Шампионската лига. Първата среща между двата съперника в Германия завърши 1:1, а срещата-реванш е на 14 март в Манчестър.

Марез откри резултата за английския тим в 27-ата минута, преди Йошко Гвардиол да изравни с глава в 70-ата.

Отборът на Марко Розе не е реализирал попадение в предишните си три двубоя от елиминациите в Шампионската лига, но Гуардиола отхвърли твърденията, че победата в Лайпциг е била очаквана.

“Хората очакват, че ще спечелим с 5:0, но това не е реално. Премина груповата фаза в този много оспорван турнир и сега има доста добри отбори. Трудно е, знаехме това. Двубоят беше четвърти за нас за 10 дни, гостувания, пътувания и хората очакват победи. . .  Знам, че сме добър отбор и продължаваме да правим страхотни неща. Но хората очакват да дойдем тук и да спечелим с 4:0 или 5:0, а ние не можем да направим това”, сподели след мача.

Бившият наставник на Барселона и Байерн Мюнхен Гуардиола добави, че е “доволен” от цялостното представяне на тима.

На въпрос за спада в нивото на представяне, раздразненият мениджър добави: “Щастлив съм за целия мач, не само за първото полувреме. Какво очаквате? Да играем приятелски мач тук?”

Въпреки самочувствието на домакините с наближаването на последния съдийски сигнал, Гуардиола предпочете да не прави смени през цялото време. Това се случва за първи път в отбор по време на мач от Шампионската лига, откакто Жозе Моуриньо направи това с Манчестър Юнайтед срещу Ювентус през октомври 2018 година.