Халф на Манчестър Сити заговори за раздяла
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гюндоган ще разговаря с босовете на Гражданите, но призна, че вероятно ще напусне "Етихад"

Една от основните фигури на Манчестър Сити в последните сезони – Илкай Гюндоган, възнамерява да проведе разговори с босовете на Гражданите относно своето бъдеще в клуба.

Договорът на германецът изтича след края на следващия сезон, като той не скри, че е възможно да напусне „Етихад“ още това лято.

Пеп Гуардиола вече декларира, че би искал бившият играч на Борусия Дортмунд да остане в отбора му, но няколко дни по-късно в медиите се появиха информации, според които Гюндоган е получил разрешение да си тръгне.

Не е тайна, че Сити вече усилено търсят нов халф, като се смята, че най-вероятното ново попълнение ще бъде Калвин Филипс.

През последните няколко седмици от сезона пък 31-годишният Гюндоган често оставаше на резервната скамейка.

„Ще се съберем след няколко дни и ще обменим идеите и плановете си и тогава ще видим какво ще излезе“, заяви той.

„Въпросът е дали и кога искам отново да направя нещо ново. Всъщност все още не съм си отговорил на този въпрос. По отношение на футболя нама по-добро място от Манчестър Сити при Хосеп Гуардиола и това едва ли ще се промени през следващите няколко години.”

През изминалия сезон Гюндоган записа 20 мача като титуляр за Манчестър Сити във Висшата лига, но се оказа на резервната скамейка в повечето от решаващите мачове през кампанията.

„Разбира се, че бих искал да играя малко повече в един или два важни мача през последните няколко месеца. Това не е тайна. Аз съм играч, който винаги иска да играе. Имам нужда от това и за моя ритъм“, коментира той.