Хамилтън и Мерцедес отново преговарят, Люис иска Ботас да остане
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Валтери е отличен съотборник и не виждам причина той да бъде заменян“, заяви Хамилтън

Звездата във Формула 1 Люис Хамилтън е подновил преговорите си за нов договор с отбора на Мерцедес. Двете страни отново преговарят за контракта на британеца преди началото на уикенда за Гран При на Щирия – осмият старт от сезон 2021 във Формула 1.

Британската звезда подписа договора си за тази кампания едва през февруари, като двете страни заявиха, че не биха искали повтаряне на ситуацията, предизвикана от COVID-19 пандемията и фактът, че сезон 2020 завърши по-късно. Преговорите между Хамилтън и Мерцедес за нов договор бяха временно прекъснати след слабото представяне на екипа в Гран При на Монако.

В Гран при на Монако, Хамилтън и съотборникът му Валтери Ботас имаха сериозни проблеми да се противопоставят не само на Ред Бул, а и на Ферари. В самото състезание финландецът отпадна след проблемен пит стоп, а Хамилтън финишира на седма позиция.

„Подновихме преговори, нямам много какво да кажа, освен че нещата са позитивни“, заяви Хамилтън преди началото на първото от две поредни състезания на „Ред Бул Ринг“.

Той също така сподели, че не вижда причина Валтери Ботас да бъде заменен в Мерцедес от младата звезда на Уилямс Джордж Ръсел.

„Валтери е моят настоящ съотборник, като и двамата сме имали нашите възходи и падения в кариерите си. Но както казах, той е отличен съотборник и не виждам причина той да бъде заменян“, завърши Хамилтън.