google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вицешампионите от Мондиал 2018 ще се опитат да запишат първи успех в Катар

Националните селекции на Хърватия и Канада ще излязат в търсене на първата си победа и първите си голове в Група F на Световното първенство 2022 по време на двубоя си в неделя от 18:00 ч. “Шахматистите” завършиха при нулево равенство с Мароко в първия мач, докато “кленовите листа” отстъпиха на Белгия с 0:1, въпреки че заслужаваха поне точка от срещата.

Въпреки грабваща окото кампания в Лигата на нациите, която ги изстреля до място във финалите, не мнозина очакваха Хърватия да повтори представянето си от преди 4 години в Русия. Хърватия дори имаше късмета да излезе от двубоя си с Мароко с точка до името си, след като отправи само пет удара за целия мач и разчитайки на стабилната игра в защита Деян Ловрен в другия край на терена, за да запази чистата си мрежа. Златко Далич призна, че на неговия отбор „не му е липсвало смелост“ в началния им двубой с африканската нация, но тази точка е достатъчно ценна, за да ги видим да заемат второ място в класирането на група F след един кръг, изпреварвайки третия Мароко по феърплей точки за момента.

Шансът да стане герой на Световното първенство за своята нация подмина Алфонсо Дейвис в първия мач, когато играчът на Байерн Мюнхен изпусна дузпа в 10-ата минута срещу Белгия. Тимът на Джон Хердман изигра много добър мач срещу доскорошната номер 1 страна в ранглистата на ФИФА, но загуби с 0:1. Независимо от това, “кленовите листа” могат да получат много насърчение от представянето си срещу златното поколение на Белгия, въпреки че този резултат вече ги оставя на дъното на класирането в група F и надеждите им за място в 1/8-финалите ще бъдат попарени, ако не вземат нещо от предстоящия двубой с Хърватия.