google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ла Фурия" си вкара автогол и изпусна аванс от два гола, за да успее да триумфира след 120 минути игра

Испания е 1/4-финалист на Евро 2020, след като елиминира Хърватия в невероятно шоу на “Паркен” в Копенхаген. “Ла Фурия” си отбеляза автогол и изпусна аванс от 3:1, за да се стигне до продължения, където обаче “шахматистите” капитулираха с два гола за две минути в тяхната врата.

Срещата започна активно за испанците, като Гая не успя да изпревари Ливакович, а след това Коке получи отличен пас, но стражът на Хърватия спаси отлично с крак.

В 20-та минута дойде кошмарът на Испания. Педри получи топката при изнасянето й и реши да върне силно към Унай Симон. Той изглеждаше, че ще спре спокойно кълбото, но топката мина над крака му и се оплете в мрежата за 1:0 в полза на Хърватия.


Хърватите получиха нужното им самочувствие след попадението и на два пъти можеха да удвоят, но Ковачич пропусна с изстрел в 26-та минута, а малко преди това и Влашич не успя от малък ъгъл.

Така се стигна до 38-та минута, когато испанците обсадиха наказателното на съперника и след няколко удара по посока на Ливакович, Сарабия се добра до топката и я заби във вратата за 1:1.
Испания надви Хърватия след луда драма с осем гола (ВИДЕО) 1
След почивката Испания започна доста по-активно и в 57-та направи пълен обрат. Педри получи отляво и центрира отлично топката пред Ливакович, където Сезар Азпиликуета беше неочакваният герой за “Ла Фурия” с първото си попадение с националния екип.
Испания надви Хърватия след луда драма с осем гола (ВИДЕО) 2
Хърватите решиха да хвърлят всичко в атака, но опитите им бяха неуспешни, а в 77-та Феран Торес матира Ливакович за трети път в мача, след като се възползва от фрапантна грешка в защитата на “шахматистите”.


В 84-та Хърватия успя все пак да върне едно попадение, след като Лука Модрич пусна къс пас в наказателното поле, а там двама в сиво стреляха към вратата на Унай Симон и след втория блокиран удар около гол линията Джунейт Чакър показа, че му е сигнализирано от технологията на гол линията, че топката е преминала с целия си обем целта.
Испания надви Хърватия след луда драма с осем гола (ВИДЕО) 3
В 90-та минута Чакър даде още 6 минути продължение и в третата минута Хърватия отново ликуваше. Марио Пашалич, който влезе от пейката беше големият герой, след като беше намерен с центриране отляво и с глава матира Симон за 3:3, което прати мача в продължения.

Пет минути след началото на допълнителния половин час, “шахматистите” бяха много близо до четвърти гол, но Унай Симон се реваншира по най-добрия начин за автогола си с невероятно спасяване срещу Крамарич. Веднага след това Чалета Цар блокира с перфектен шпагат удар на Олмо по посока на Ливакович.

След точно 100 минути игра обаче “Ла Фурия” отново излезе напред, като Лаваро Мората се реваншира за огромните си пропуски до момента в турнира. Дани Олмо центрира отдясно и намери нападателя на Ювентус, който я свали и с мощен изстрел я заби под напречната греда.

Три по-късно отново Олмо беше в основата за нов гол, след като прати перфектен прострелен пас към Микел Ойарсабал, който пък сам срещу Ливакович успя да вкара за 5:3. В 120-та минута Олмо нацели и гредата и изпусна да се разпише в отличния си мач.

Хърватия: 1. Доминик Ливакович, 5. Дуйе Чалета-Цар, 8. Матео Ковачич, 10. Лука Модрич, 11. Марсело Брозович, 13. Никола Влашич, 17. Анте Ребич, 20. Бруно Петкович, 21. Домагой Вида, 22. Йосип Юранович, 25. Йошко Гвардиол

Селекционер: Златко Далич

Испания: 23. Унай Симон, 2. Сесар Аспиликуета, 5. Серхио Бускетс, 8. Коке, 7. Алваро Мората, 11. Феран Торес, 12. Ерик Гарсия, 14. Хосе Гая, 24. Аймерик Лапорт, 22. Пабло Сарабия, 26. Педри

Селекционер: Луис Енрике

Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

Стадион: Паркен (Копенхаген)