Хърватия направи куп пропуски при реми с Армения преди Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима завършиха 1:1 във Велика Горица, следващата проверка на "ватрените" е с Белгия на 6 юни

Финалистът на Евро 2020 Хърватия стигна до равнество 1:1 с Армения в приятелска среща играна на стадиона във Велика Горица.

Това е първа проверка на „ватрените“ преди старта на европейското първенство по футбол. На 6 юни Хърватия има много по-сериозен тест срещу отбора на Белгия.

Хърватия е в Група “D” на Евро 2020 заедно с отборите на Англия, Чехия и Шотландия.

В днешната контрола арменският тим имаше първи възможност да открие резултата, само че удар от дистанция на Бабаян 4-ата минута мина на сантиметри от горния десен ъгъл.

В 10-ата стражът на гостите успя с плонж да отклони топката в корнер след опасен изстрел на Влашич.

Домакините поведоха в 23-ата минута. Модрич центрира от корнер, а защитниците на Армения не покриха Перишич, който с глава прати в мрежата, ознаменувайки с гол своя мач №100 с националната фланелка.

Три по-късно Златко Далич замени Беркало заради съмнение за контузия и вкара в игра Пашалич.

Отлична атака на хърватите в 42-ата завърши с подаване на Модрич, Крамарич отклони към Перишич, който не успя да уцели опразнения ъгъл на вратата.

В последната минута от редовното време Юрченко парира опасен удар, топката попадна в Пашалич, който след като овладя пробва със задна ножица да отбележи, но нацели гредата.

На почивката Далич замени Вида, Върсалко, Модрич и Влашич, а на тяхно място на терена се появиха Шкорич, Юранович, Ребич и Петкович.

В 49-ата Ребич от чиста позиция прати над вратата.

Осем по-късно вратарят Ливакович излезе да изчисти топката, която се отби в Байрамян и за късмет на домакините не посети мрежата.

Ребич бе изведен добре отляво в 59-ата, но вместо да нанесе удар реши да подаде на свой съотборник, при което вратарят на Армения стигна първи до топката.

Голмайсторът Перишич напусна терена в 61-ата, отстъпвайки мястото си на Милан Бадел.

„Ватрените“ доминираха в двубоя, но въпреки това допуснаха изравняване в 72-ата, когато Вбеймар Ангуло отбеляза великолепен гол, след като стреля неспасяемо извън наказателното поле.

Няколко минути по-късно Ливакович успя с една ръка да опази мрежата си от втори гол след опасен изстрел на Камо Ованисян.

Резултатът се запази непроменен до последния съдийски сигнал.