google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изпълнителният директор на Байер Леверкузен Фернандо Каро казва, че трансфернта цел на Челси Кай Хаверц иска да направи “следващата стъпка” в кариерата си. Хаверц е един от най-талантливите млади играчи в Европа, след като проби в първия тим на Леверкузен през 2016 година.

21-годишният футболсти вкара 46 гола и записа 31 асистенции в своите 150 мача за тима от Бундеслигата, като си спечели редовно място в националния отбор на Германия в последната година. Байер Левекрузен завърши на пето място в изминалия сезон в първенството, като същевременно достигна до финала на Купата и четвъртфиналите на Лига Европа, а според мнозина Хаверц е движещата сила за техния прогрес в последните 2 сезона.

Офанзивният футболист отбеляза 18-ия си гол за сезона при поражението на Леверкузен от Интер на 1/4-финалите в Лига Европа в понеделник, което се очаква да бъде последната му изява за клуба. Отборите на Байерн Мюнхен, Реал Мадрид, Ювентус и Манчестър Юнайтед бяха свързани с Хаверц през последните месеци, но се смята, че Челси е водещ кандидат в надпреварата за неговия подпис.

Въпреки че все още не е постигнато окончателно споразумение между двата клуба, тъй като Леверкузен продължава да държи да получи най-малко 100 милиона евро за футболиста, изпълнителният директор Фернандо Каро вече призна, че талантливият футболист мисли за напускане на “БайАрена”.

“Винаги е било ясно, че ще има преговори, след като Лига Европа приключи за нас. Все още няма официално предложение. Кай ни каза за желанието си да направи следващата стъпка. Дали това може да се случи скоро, в момента не мога да кажа.