Хебър излъга Спартак (Варна) с 1:0 и си тръгна с трите точки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гостите от Пазарджик победиха с гол след почивката и се изкачиха до седмото място в класирането

В дербито на новаците в Първа лига, Хебър успя да излъже Спартак (Варна) и ги победи като гост с 0:1. Единственото попадение падна точно след почивката, а негов автор беше Октай Хамдиев.

Сблъсъкът във Варна започна с превес за Спартак. В 6-ата минута Божидар Васев стигна до удар към вратата на гостите от Пазарджик, но изстрелът му от малък ъгъл не попадна в целта.

Последваха нови две възможности за Хебър, като първо Емануил Манев проби много добре и стреля мощно, но вратарят на домакините внимаваше и изби с една ръка в ъглов удар. Малко след това Пламен Крумов също имаше възможност да стреля от удобна позиция, но беше неточен.
Хебър излъга Спартак (Варна) с 1:0 и си тръгна с трите точки 1
Първата част завърши с надмощие на Спартак Варна, което доведе до няколко добри ситуации пред ватата на гостите от Пазарджик, но на три пъти Дебърлиев се справи с опаностите пред себе си.
Хебър излъга Спартак (Варна) с 1:0 и си тръгна с трите точки 2
Мартин Тошев създаде първата опасност за втората част, след като стреля с глава, но прати топката покрай вратата.

Така само четири минути след подновяването на играта за изненада Хебър поведе. Точен бе Октай Хамдиев, който след грешка при изнасянето на топката от страна на домакините беше намерен от Тодор Чаворски с отлично центриране и на втора греда нападателят не сбърка.
Хебър излъга Спартак (Варна) с 1:0 и си тръгна с трите точки 3
В 69-ата минута домакините имаха отлична възможност да изравнят резултата, след като стигнаха до дузпа за игра с ръка след пряк-свободен удар. Зад топката застана Мартин Тошев, но той стреля мощно в лявата сглобка на гредите и лиши отбора си от изравняване.

Така Хебър събра шест точки на седмото място в класирането, докато варненци остават на 15-то място с едва един пункт.

Фото: СтартФото