Хендерсън над всички в Англия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Джордън Хендерсън, капитанът на спечелилия 19-ата си шампионска титла в Англия Ливърпул, беше избран за Футболист на годината в ежегодната анкета на Асоциацията на пишещите за футбол журналисти.

През 2011-а халфът стана първият футболист, привлечен на “Анфийлд” от легендата на Червените Кени Далглиш по време на престоя му като временен мениджър.

Бившият полузащитник на Съндърланд Хендо получи близо една четвърт от всички гласове, а зад него останаха Кевин де Бройне от Манчестър Сити и Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед.

По-надолу в класацията са съотборниците на Джордан – Върджил ван Дайк, Садио Мане, Трент Аликзандър-Арнолд и Алисон Бекер.

30-годишният Хендерсън, който има и 55 участия с екипа на Трите лъва, стана 12-ия футболист на Ливърпул, печелещ престижната награда.

В последната година той успя да вдигне трофеите в Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА, Световното клубно първенство и титлата в Премиър лийг. През януари 2020 Хендо бе избран и за най-добър футболист на националния отбор на Англия за изминалата година.