Хендерсън ще е на линия за старта на новия сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън, който получи травма в лявото коляно по време на победата при гостуването на Брайтън, по всяка вероятност ще бъде на разположение за началото на следващия сезон във Висшата лига.

Днес няколко английски медии разпространиха новината, че борбеният халф ще пропусне не само оставащите мачове от настоящата кампания, а и първите двубои от новото първенство. Босът на мърсисайдци Юрген Клоп обаче опроверга мрачните прогнози.

“Става дума за контузия в коляното, но няма нужда от операция,” заяви германецът по време на пресконференцията преди утрешния домакински сблъсък с Бърнли. “Той няма да играе повече през този сезон, но съм изпъленен с оптимизъм, че ще бъде с нас още в началото на следващия.

“Бих казал, че това е най-доброто, което можеше да се случи в тази ситуация.”

Малко по-късно самият Хендерсън обяви в акаунта си в Туитър, че ще работи здраво, за да успее да е в оптимална форма за началото на следващия сезон.

През този сезон 30-годишният полузащитник записа 30 мача във Висшата лига, в които се отчете с 4 гола и 5 асистенции. В цялата си кариера Хендерсън има 456 срещи и 35 попадения във всички турнири.