Хер Флик без емоции:”ОК, беше впечатляващо, но следващият мач идва”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Верен на прословутия баварски дух наставникът на Байерн Ханзи Флик не трепна дори след 8:2 срещу Барселона, обявявайки в хладен тон, че отборът му ще трябва още доста да поработи, за да изпълни целта си – спечелването на трофея в Шампионската лига.

Флик беше помощник-треньор на Германия, когато бундестимът прегази Бразилия на световните финали през 2014 година и това веднага провокира репортерите да направят връзка между двете грандиозни победи.

Хер Флик обаче остана невъзмутим и даде да се разбере, че е изцяло фокусиран върху полуфиналния сблъсък, в който Байерн ще се изправи срещу победителя от дуела между Манчестър Сити и Олимпик Лион.

“Знаете, че не се връщам назад, защото единственото, което има значение е какво се случва тук и сега,” заяви босът на баварците.

“Да, изиграхме отличен мач и можем да сме доволни, но всички добре знаем, че ни предстои здрава работа, за да може в края да сме там, където ни се иска.

Байерн вече спечели домакински дубъл, печелейки Бундеслигата и Купата на страната, а ако спечели и Шампионската лига, ще може да се похвали с повторение на знаменития требъл от 2013 година.

“Знаем колко бързо се случват нещата във футбола,” заяви Флик. “Още утре трябва да започнем да презареждаме батериите за полуфиналите.

“Какво още да ви кажа… Това е една победа, която искахме. ОК, впечатляваща е, но всички опитни играчи ще ви кажат, че следващият мач вече чука на вратата, а ние ще се нуждаем от същото представяне.

“Така че толквова за този мач. Започваме да анализираме и да се готвим за полуфинала…”