Херо отчая Червени и Сини – Лудогорец отново е фаворит
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според Димитров в първенството има само една изненада - слабото представяне на Ботев (Пловдив)

Един от най-успешните треньори в българския клубен футбол – Димитър Димитров, заяви, че не вижда отбор в Първа лига, който би могъл да се застане на пътя към 12-ата шампионската титла за Лудогорец.

“Има още няколко отложени мача да се изиграят, за да бъдем прецизни в цялостната си оценка за полусезона,” заяви Херо пред Дарик радио.

“Ако трябва да бъда честен, няма нищо, което да ме е изненадало. Може би очаквах малко повече от Ботев Пловдив, като се имат предвид финансовите възможности на отбора, потенциала, с който разполага. Това е изненадата, която е по-неприятна за феновете на Ботев. Останалото е в рамките на очакваното.

„Трудно ми е да повярвам, че Лудогорец няма да стане шампион. Като състав, потенциал и дълбочина превъзхожда останалите отбори в първенството. Тимът има колебания, но имайки предвид непостоянството на конкурентите и по-слабите им игри, няма реално какво да се обърка на този етап поне.”

Димитров признава, че не се впечатлява особено от новите играчи в състава на шампионите.

“Това, което наистина виждам, не могат да ме впечатлят,” заявява той. “Те са ги наблюдавали внимателно и сигурно имат качества и потенциал. Нормално е всеки нов член на даден отбор да има нужда от време за адаптация“.

Той смята, че основният проблем за Левски е неспособността му да се противопоставя на тимове, които играят прибрани в собствената половина.

„Аз лично не съм изненадан, защото Левски има проблем в създаването на постепенни атаки, когато противниковият отбор играе прибран в собствената си третина,” коментира Херо.

“Тогава наистина си личат слабостите в офанзивен план в отбора на Левски. На него му е по-лесно, когато има повече свободни пространства и противникът излиза да се надиграва“.

Според Херо Левски няма и достатъчно широчина в състава си.

„Абсолютно, резервите са много важни в съвременния спорт. При травми, наказания или излизане от форма на даден футболист, те са хората, които достойно трябва да го заместят и да надграждат. Да, поддържам мнението си, че на Левски ще му трябват още два или три трансферни прозореца, за да изградят оптимален състав“.

„Не, като игра не могат да ме впечатлят по никакъв начин. Доста мачове спечелиха на индивидуална класа, на статични изпълнения и дори на шанс на моменти. Като точков актив са много добре, но като качество, съдържание и стил на игра има още много какво да се желае“.

Димитров не спести критиките си и към ЦСКА.

„Като игра не могат да ме впечатлят по никакъв начин,” каза той . “Доста мачове спечелиха на индивидуална класа, на статични изпълнения и дори на шанс на моменти. Като точков актив са много добре, но като качество, съдържание и стил на игра има още много какво да се желае“.