Херта обърна Борусия Дортмунд и го отдалечи от Байерн (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" вече изостават на 9 точки от "баварците".

Отборът на Херта Берлин спечели домакинството си на Борусия Дортмунд с 3:2 в двубой 17-ия кръг на Първа Бундеслига. Футболистите на Марко Розе не се представиха на високо ниво в срещата, като правеха много грешки и логично си тръгнаха с празни ръце от столицата.

С днешната победа Херта се изкачи до 11-ото място с актив от 21 точки, докато “жълто-черните” остават на 2-ата позиция с 34 пункта.

Домакините поведоха в резултата след точно четвърт час игра, но голът на Мизиан Маоида не беше признат заради положение на засада.

В 31-ата минута Юлиан Бранд получи кълбото в наказателното поле от Ерлинг Холанд и с техничен прехвърлящ изстре не остави шансове на Александър Шволов.

6 минути след подновяването на играта за втората част Херта изравни чрез Ишак Белфодил, а в 57-ата минута Марко Рихтер оформи обрата за своя тим с красиво изпълнение от границата на назателното поле.

Рихтер се разписа и в 69-ата минута, забивайки нов гол в мрежата на Дортмунд. В 83-ата минута Рафаел Герейро с хубаво центриране качи топката на главата на Щефан Тигес, който върна един гол за гостите, но той не успя да промени резултата до края на срещата.