google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Звездата на Пари Сен Жермен и бразилския национален тим Неймар е сред най-често използващите жокера “расизъм”, оплаквайки се неведнъж от обидни реплики от страна на съперникови футболисти.

За последно това се случи по време на ожесточения дуел с Олимпик Марсилия, който завърши с пет червени картона след куп сблъсъци между играчите на двата отбора.

По време на двубоя Неймар на няколко пъти обвини Алваро Гонзалес от състава гостите, заявявайки че е бил обиждан на расистка основа. Бразилецът продължи да разпалва напрежението и в социалните мрежи, като получи подкрепа от отбора си и най-вече цветнокожите си съотборници.

Последва призив от ПСЖ към френската федерация за разследване и наказание на Гонзалес.

Нови доказателства по случая обаче показват, че бившият играч на Барселона съвсем не е толкова невинен, за колкото се представя. El Larguero публикува видео, в което ясно се вижда (и чува) как самият Неймар обижда на расистка основа японския защитник на Марсилия Хироки Сакай.

Във видеото се вижда как Неймар нарича Сакай “ши*ан китаец” и “китайско ла*но”, на което японецът отвъръща с  усмика и призив към съперника да се успокои.

В миналите дни Неймар беше обвинен и в използване на хомофобски фрази и срещу Гонзалес, който освен всичко беше и наплют от Анхел ди Мария по време на двубоя с Марсилия.