Христо Бонев: Който и да поеме националния, ефект няма да има
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Най-големият ужас е, че нашите играчи показаха, че не се вълнуват - те не се трогнаха от това, което стана на терена", заяви Зума

Една от големтие легенди на българския футбол – Христо Бонев, направи обширен коментар на тежката загуба на националния ни тим с 2:5 от Грузия. Зума смята, че в момента който и да поеме националния отбор, ефект няма да има. Той заяви, че бившият селекционер Ясен Петров няма вина за големия провал срещу грузинците.

„Всички българи останахме огорчени от резултата срещу Грузия. Веднага след мача започнаха обвиненията срещу Ясен Петров и футболистите, но моето мнение е, че селекционерът направи всичко по силите си. Той няма вина за този провал. Ясен даде възможност на много млади играчи да опитат късмета си в националния отбор. В момента от тези футболисти по-добри в България няма. Това е действителността на нашия футбол. Най-големият въпрос, който трябва да си зададат ръководителите на българския футбол в момента, е – какво щеше да е, ако играят повече наши момчета в родните тимове. Трябва да обръщаме внимание на школите, но когато няма резултат, всеки един собственик на клуб започва да търси играчи от чужбина“, каза Бонев пред „Мач Телеграф“.

„Въпреки че някои от родните футболисти да са част от чужди клубове, там те са резерви. Нуждаем се от коренни промени и след като минат двата мача с Гибралтар и Грузия, да се съберат всички, милеяещи за родния футбол и да решат по какъв път да се продължи. По-добре да има нулеви години, но след това да дойдат резултатите. Най-големият ужас е, че нашите играчи показаха, че не се вълнуват – те не се трогнаха от това, което стана на терена”, добави легендата на Локо Пловдив.

„Не мога да кажа кой трябва да поеме отбора в момента. Димитър Димитров е треньор с много опит, Николай Киров също показа с работата си, че е добър треньор. Решение ще вземат хората в БФС. Но който и да поеме отбора, скоро време няма да видим желания ефект, завърши Бонев.