google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В спор за виза за Токио Мими излиза срещу чехкинята Ханзликова

Мими Христова се доближи само на една победа от блянуваната олимпийска квота в категория до 68 килограма, след като не остави никакво съмнение за по-високата си класа в четвъртфиналната си схватка с Ниша Ниша (Индия).

Нашето момиче позволи на съперничката си да поведе с 2:0 технически точки, но след това в рамките на малко повече от минута предложи истинска лекция, завършила с технически туш, като предложеният арсенал от хватки със сигурност би задоволил претенциите и на най-изтънчените естети.

Две минути и 14 секунди след началото на двубоя в “Арена Армеец” арбитърът на тепиха обяви край на схватката, след като резултатът набъбна на 12:2 в полза на Христова.

Христова с нова лекция, прегази индийка с технически туш 1

В спор за олимпийската квота Мими ще се изправи срещу Адела Ханзликова (Чехия), която преодоля убедително Дануте Домикайте (Литва) в четвъртфиналите – победа с 8:0 точки, като в края на срещата представителката на балтийската страна беше в критична ситуация.

До битка за виза за Токио достигна и Елис Манолова, която от няколко години се състезава за Азербайджан. В другия полуфинал тя ще срешне Жамила Бакбергенова (Казахстан).

Полуфиналите в отделните категории започват в 19.00 часа.

За съжаление в 1/4-финала при 53-килограмовите Сезен Белберова не успя да се противпостави на Анхелика Аргуейо Вийегас (Венецуела) и допусна да бъде туширана.

Снимки: Start-photo.bg