И Батков иронизира фарса, организиран от Бербатов и свитата му
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Маститият адвокат е категоричен, че сбирката от миналата седмица не може да произведе каквито и да е правни последици

Бившият собственик на Левски Тодор Батков заяви, че така нареченият опит за провеждане на конгрес на БФС, който Димитър Бербатов и екипът му организираха миналата седмица, няма как да произведе каквито и да е правни последици.

“Ако говорим за така наречения опит за конгрес от миналата седмица, той не може да произведе никакви правни последици,” коментира Батков пред sportal.bg.

“Разбрах, че Изпълкомът е отменил конгреса, който беше свикан. Според мен няма това право. Конгресът беше редовно свикан, но той не събра необходимия кворум.

“За да бъде легитимен, в него трябва да участват поне половината +1 от членовете. Ние разбрахме, че са 76. Общият брой на членовете на БФС са 670. Поради тази причина конгресът не може да произведе правни последици.

“Все пак БФС има една много сложна функция. Това е сдружение с нестопанска цел и спортна федерация. БФС е член на УЕФА и ФИФА – там също съществуват правила и тези процеси се следят.

“Убеден съм, че регистърът ще откаже да впише решенията от конгреса от миналата седмица. Не вярвам дори при обжалване това да има успех. Не вярвам ФИФА и УЕФА също да не го признаят.

“В момента легитимен е Изпълкомът и президентът, избран на последния конгрес, който не е обжалван – преди 4 години. Той ще продължи да действа, докато не бъде вписан друг.”