И Пресклуб “България” в защита на собствениците на Efbet
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Букмейкърът е един от основните спонсори на самоиздържащата се структура

Пресклуб „България“ също се включи в кампанията, целяща евентуално изваждане на собствениците на букмейкърската компания Efbet от публикувания миналата седмица от Министерство на финансите списък от лица, които потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC по списъка “Магнитски“.

Както вече стана ясно в списъка попаднаха Боян и Цветомир Найденови, както и баща им Стефан Найденов.

Ето какво пишат от Пресклуб “България”:

ОТВОРЕНО ПИСМО
ДО
Г-Н РУМЕН РАДЕВ
ПРЕЗИДЕНТ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО
Г-Н СТЕФАН ЯНЕВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО
КОПИЕ:
ДО
Г-Н АСЕН ВАСИЛЕВ
МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ
КОПИЕ:
ДО
Г-Н АНДРЕЙ КУЗМАНОВ
МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА
ОТВОРЕНО ПИСМО
От Пресклуб „България“ /Евико-21 ООД/
УВАЖАЕМИ, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,
УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМИ Г-ДА МИНИСТРИ НА ФИНАНСИТЕ И НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА,
Вече 24-та година Пресклуб „България“ съществува в публичното пространство и се стреми да се утвърждава като независима, самоиздържаща се структура, която чрез своята организаторска и информационна дейност да подпомага българския спорт. Но нашата дейност не би могла да съществува без средствата, които получаваме от различни спомоществователи. Един от основните наши рекламодатели са и братята Боян и Цветомир Найденови, които заедно с баща им Стефан Найденов създадоха компанията Ефбет и подкрепят целия български спорт като цяло и много спортни клубове и организации в частност. В няколкогодишните ни взаимоотношения с тях ние сме благодарни за изключителния им професионализъм, коректност и почтеност във взаимното ни сътрудничество. Същите отзиви за тяхната работа сме чували от всички, които са получили тяхната подкрепа като финансова помощ и като човешко отношение.
Затова посрещнахме неприятно изненадани вестта, че техните имена са включени в разширен списък на Министерство на финансите на Република България на физическите лица, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC.
Неприемливо и будещо недоумение за нас е, че по този начин се създават внушения за корупционни практики и/или връзки с криминално проявени лица, без основание и без доказателства, като се съсипва репутацията на г-да Найденови и тяхната успешна компания Ефбет, изградена в съответствие с най-добрите международни бизнес практики.
В качеството ни на партньори на букмейкърската компания Ефбет и нейните собственици Цветомир и Боян Найденови, бихме желали да бъде преразгледано това решение и те заедно със Стефан Найденов да бъдат извадени от публикувания на 15 юни 2021 година от Министерство на финансите списък от лица, които потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC по списъка “Магнитски“
Искрено се надяваме и вярваме, че живеем и работим в страна, в която се спазват както духът на Конституцията на Република България, която гарантира нашите права и свободи, така и правовия ред.
21.06.2021 г.
За Пресклуб „България“ София:
Валентин Добчев
Евелина Колева
Николай Миразчийски