И Рашфорд бил обиждан на расова основа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят на Червените дяволи бил атакуван вербално след нулевото равенство с Арсенал

Нападателят Маркъс Рашфорд стана поредният играч на Манчестър Юнайтед, който съобщи, че е бил обиждан на расова основа в социалните мрежи.

23-годишният играч, който през 2016-а стана най-младия футболист на Англия на европейско първенство, обяви за атаките след нулевото равенство с Арсенал.

Наскоро Раофрд беше отличен с Орден на британската империя за заслуги към обществото, след като осигури безплатно хранене на учениците в страната.

“Аз съм чернокож мъж и всеки ден съм горд от това”, написа Рашфорд в Twitter. “Няма човек или коментар, който да ме накара да се чувствам различно. Затова, ако очаквате някаква емоционална реакция, няма да я намерите тук”.

Рашфорд добави, че няма да показва обидите в социалните мрежи.

“Би било безотговорно, но няма нищо оригинално в обидите. В социалните мрежи ме следват страхотни деца от всякаква раса и няма нужда те да виждат това. Те просто трябва да се радват на живота.”

Това е втори случай в последните дни, в който играч на Юнайтед е обект на подобни обиди. От клуба расистките обиди, насочени към Аксел Туанзебе и Антони Марсиал след изненадващата загуба от Шефилд Юнайтед.