google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ирландският страж на Ливърпул дебютира и в Шампионската лига, и в Премиър Лийг без да допусне гол

Привържениците на Ливърпул имат удоволствието да се наслаждават на изявите на един от най-класните вратари в света – бразилеца Алисон.

Но само за няколко дни на “Анфийлд” вече оживено се дискутира и новия хит в селекцията на Юрген Клоп – ирландският страж Куивин Келъхър (точното му произношение чуй ТУК).

И с грешно изписано име Келъхър e абониран за "чисти мрежи" 1

Роденият през 1998 година в Корк вратар, който още миналия сезон записа един мач в турнира за ФА Къп и три срещи в надпреварата за Купата на Лигата, само за няколко дни направи два запомнящи се дебюта.

В средата на миналата седмица Куивин (ирландски еквивалент на името Кевин) не допусна гол в дуела на Червените с Аякс в Шампионската лига. Нещо повече, статистиците побързаха да отбележат, че Келъхър (22 години и 8 дни) стана най-младият вратар на мърсисайдци от 2005 година, когато Скот Карсън бе на вратата срещу Ювентус на 19 години, 7 месеца и 2 дни.

Снощи пък русокосият младеж се отчете с “чиста мрежа” и в първия си мач във Висшата лига – Ливърпул прегази Уулвърхямптън с 4:0 в първия мач, състоял се на “Анфийлд” през зрители от 270 дни насам.

Двубоят с Уулвс обаче ще остане паметен за Келъхър и с един забавен инцидент – ирландецът игра през първото полувреме с грешно изписано име на фланелката си заради недоглеждане от щаба на Ливърпул.

Забавната случка обаче не остана незабелязана и множество бдителни фенове публикуваха закачливи постове в социалните мрежи.

Дори топ-анализаторът Гари Линекер не пропусна да се пошегува с пропуска.