Ибра спаси покъртителен Милан в Удине
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" остават лидер в Серия А, но само с две точки аванс

Лидерът в Серия А Милан изигра изключително слаб мач срещу Удинезе и завърши 1:1 на “Дачия Арена”.

Златан Ибрахимович успя да спаси точката за “росонерите” в самия край на срещата.

Удине поведе в 17-та минута след фрапантна грешка в изнасянето на топката от страна на Милан. Бето се откъсна сам срещу Манян, който успя да спаси първия удар, но топката остана в игра и при добавката португалецът откри.
Ибра спаси покъртителен Милан в Удине 1
Преди почивката Тео Ернандес отбеляза за гостите, но голът му беше отменен заради засада. На почивката Стефано Пиоли направи тройна смяна, виждайки безидейността в играта на своя тим, но това не промени нищо.

Играта на Милан продължи да бъде крайно неточна с куп сгрешени пасове и ялови атаки. В 83-та минута Бето можеше да реши всичко в мача, но изпусна добра възможност пред вратата на Манян.

Така се стигна до втората минута на продължението, когато топката беше изсипана в наказателното на Удинезе, Ибрахимович се възползва от нея и от въздуха реализира за 1:1. Това беше гол номер 300 за Ибра в топ 5 първенствата в Европа, влизайки в ексклузивен клуб, където досега бяха само Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Така Милан остава лидер в класирането с 39 точки – на две пред Наполи, които са с мач по-малко. Интер пък е трети с 36 и с победа, може да изравнят местния си съперник в челото.