google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В средата на второто полувреме Златан пропусна дузпа

Гол с глава на Златан Ибрахимович в третата минута на добавеното време спаси лидера в Серия А Милан от конфузна домакинска загуба срещу напористия Верона.

След равенството – 2:2, Росонерите остават начело на класирането със 17 точки, две повече от Сасуоло. Верона пък пък е на осма позиция с 12 точки.

Гостите се сдобиха със солиден аванс от два гола, като точен още в шестата минута бе Антонин Барак, а по-малко от четвърт час по-късно Давиде Калабрия си отбеляза автогол.

Нов автогол – този път дело на Джанджакомо Маняни, върна надеждите на Милан, като двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:2.

В 65-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като Франк Кеси бе фаулиран в наказателното поле, но ударът на Златан Ибрахимович от бялата точка бе отразен от стража Марко Силвестри.

В последната минута от редовното време Калабрия порази целта, но ВАР се намеси и отмени гола заради игра с ръка.

В заключителните секунди от срещата Ибрахимович все пак се реваншира за пропуснатата по-рано дузпа и донесе ценната точка за Росонерите.  39-годишният швед засече с глава центриране на Брахим Диас и оформи крайния резултат – 2:2.