google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-успешният български футболист Христо Стоичков бил препоръчал на бившия си клуб Барселона и други трима футболисти, но босовете на каталунците не останали впечатлени от съвета на Камата.

Само преди няколко дни се разбра, че преди време Стоичков се обадил лично на президента на Барса Хосеп Мария Бартомеу, за да го убеди да купи крайния бранител Алфонсо Дейвис.

Бартомеу, който не се ползва с особено високо реноме сред настоящите и бивши играчи на каталунците обаче отсякъл: “Но той е канадец! Не, благодаря!”

Съвсем скоро след това германският колос Байерн Мюнхен привлече Дейвис за 10 милиона евро. Именно канадският футболист пък изигра ключова роля в историческата победа на баварците срещу Барса с 8:2 в четвъртфиналната фаза на Шампионска лига.

Сега става ясно, че Ицо е изразил мнение пред управата на “Камп Ноу”, че е добре да привлекат трима от най-добрите мексикански футболисти в момента – Диего Лайнес, Сесар Монтес и Чъки Лосано.

“Препоръчах на Барса Алфонсо Дейвис, казаха, че не става, защото играел в Мейджър лигата и е канадец,” разкрива Стоичков пред американския спортен канал на испански език TUDN, който преди беше известен като Univision Deportes Network.

“Казах им също да вземат Диего Лайнес, Сесар Монтес и Чъки Лосано. Отговориха същото: “Не пасват на нашата философия”, така ми казаха…”