google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-успешният български футболист Христо Стоичков, който от години работи за американския тв гигант „Унивижън“, получи за шести пореден път медийния приз „Златен глобус“.

Камата е награден за огромния рейтинг на неговото предаване, както и за уникалните интервюта, които прави. В колекцията му вече са някои от най-големите фигури в световния футбол, сред които Лео Меси, Жозе Моуриньо, Юрген Клоп, Пеп Гуардиола, Джанлуиджи Буфон, Килиън Мбапе, Неймар…

Ицо Стоичков трупа нови златни призове 1

Съвсем наскоро носителят на „Златната топка“ направи и първото интервю с Роналд Куман като треньор на Барселона, връчвайки му митичната червено-синя фланелка.

Двамата бяха сред най-големите звезди в дрийм-тийма на Йохан Кройф, спечелил първата в историята на клуба Шампионска лига през 1992 година.

Босовете на „Унивижън“ вече са в преговори със Стоичков за удължаване на договора му с още четири години. Сегашният контракт на Ицо изтича през 2022 година.

Стоичков ще води екипа на медията, който ще отразява Евро 2020, както ще се казва турнира, преместен за следващото лято заради пандемията.

В началото на следващата година бившият селекционер на България по план трябва да направи обиколка из градовете-домакини.