Играч на Челси може да смени клуба през лятото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Полузащитникът Тимуе Бакайоко, който в момента е под наем в Милан, се очертава като трансферна цел за Валенсия

Италианското издание Calciomercato съобщава, че Валенсия проявява интерес към халфа Тимуе Бакайоко. В момента французинът е под наем за две години в Милан от Челси, но може да смени клуба това лято, след като не успя да впечатли на “Стадио Сан Сиро”, където получаваше ограничени възможности.

Бакайоко не успя да оправдае очакванията след преминаването си Монако в Челси за 40 млн. евро през лятото на 2017 г. Той беше даден под наем на Милан само година по-късно, а последваха временни периоди в Монако и Наполи. Но Бакайоко не можа да направи достатъчно, за да влезе в първия отбор на “сините”. Милан го привлече временно отново през2021 г., този път с двугодишен заем с опция да направи трансфера постоянен срещу 15 милиона евро. Но на 27-годишния халф не бяха предоставени достатъчно шансове да се докаже. Той изигра общо само 607 минути за “росонерите”, които спечелиха Скудетото.

Бакойоко естествено е нетърпелив да премине в клуб, където ще му бъде предложено повече игрово време, а Валенсия се появи като възможна опция. Отборът от Ла Лига ще назначи Дженаро Гатузо за следващ мениджър, под ръководството на когото Бакайоко играеше в Милан и Наполи. Бакайоко е играл във Висшата лига, Лига 1 и Серия А досега и ще усети вкуса и на испанския футбол, ако се присъедини към Валенсия това лято.