Илич: Ще имаме нужда от много шанс и спортно щастие срещу Базел
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябва да играем като едно цяло и ще направим всичко възможно, за да достигнем до победата", каза наставникът на "армейците".

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич даде официална пресконференция преди утрешния сблъсък срещу Базел в първи мач от плейофите за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите.

Сръбският наставник засипа със суперлативи швейцарския гранд и бе ясен, като заяви, че “червените” трябва да бъдат много разумни в действията и играта си през целия двубой.

“Имаме мач от Лигата на конференциите срещу един много голям и сериозен съперник. Очаква ни един изключително труден мач. Само ако излезем като отбор, можем да постигнем добър резултат. Гледах мача, когато ЦСКА отстрани Базел. Базел е в криза с резултатите. Когато говорим, че има криза, не става въпрос за играта, а за резултатите. В последните два мача те имаха по над 30 удара във вратата”, сподели Илич.

“Не отлагаме мачове, за да имаме почивка две седмици, а за да можем да се подготвим добре. Бамба имаше температура и затова не пътуваше за Ирландия. Сега тренира и ще бъде в групата за мача. Дано влезем в групите и да имаме още престижни мачове. Хубаво е да имаме шестима футболисти, които са отстранявали този съперник, но дори да играем всеки месец с Базел, мачовете ще са различни. Ще имаме нужда от много шанс и спортно щастие. Трябва да играем като едно цяло. Иска ми се да сме агресивни и да вкарваме много голове. Ще опитаме да направим всичко, за да достигнем до победата”, обясни сръбският специалист.

“Трябва да играем умно и да бъдем изключително търпеливи, защото каквото и да стане утре, всичко ще се реши другата седмица. Базел е страхотен отбор. Това, което видяхме от анализите, е, че трябва да обърнем сериозно внимание на трима-четирима футболисти. Няма да кажа имената им. Те са много силни като колектив. Феновете за нас са много важни. Криво ми е, че има някакво разделение. Те ни дават още 10-20% сили отгоре. Лично се надявам да ги върнем отново на стадиона”.

“Амос е доста време в отбора и е напълно нормално да очакваме от него да е лидер, както очакваме от Йомов, Турицов, Мено Кох и Жерферсон. Трансферната политика постоянно се развива. Ако влезем в груповата фаза, това ще ни донесе още шест мача. Някой може да си тръгне, някой пък да дойде в отбора. Всичко в големите отбори е важно. Това за нас е най-важното. Ако бяхме през месец май, за нас най-важното щеше да бъде първенството. Играл съм с Валери, Иван Иванов и Бандаловски. Чухме се с Валери, поговорихме си, пожела ни късмет, но не съм го питал за прогноза”, каза още Саша Илич.

Снимка: start-photo.bg