google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Когато изгубиш дерби срещу най-големия си съперник, трябва малко повече време", каза наставникът на "армейците".

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич даде специално интервю пред клубната телевизия на “червените”, в което говори за загубата в последния кръг на Първа лига от Левски.

Специалистът отново каза, че неговият отбор не се е представил добре в мача срещу “сините” и посочи, че е липсвала агресията в играта.

“Със сигурност на всички нас ни е много трудно след загубата от Левски – и на играчите, и на мен, и на всички фенове. Най-много съжалявам заради нашите фенове, защото това е мач, за който живеят всички, а ние не играхме на нивото, на което трябваше. И обезсмислихме всички хубави неща, които бяхме направили преди мача с Левски.

След мача на пътя ни към автобуса имаше много фенове на Левски, заради които ситуацията не беше нормална. Именно това е причината нито играчите, нито аз като треньор да не говорим след мача. Това няма никаква връзка със загубата – просто не бяха организирани нормални условия за даване на отзиви.

Емоциите не могат да минат така бързо. Когато изгубиш дерби срещу най-големия си съперник, трябва малко повече време. И след мача казах, че единственото хубаво нещо от този мач, ако изобщо може да има нещо хубаво, е, че след мача имаме пауза от 2 седмици. И сега трябва много да работим в психологически план с играчите – да пробваме да се вдигнем и да се върнем в победния коловоз.

Ако искаш да влезеш в дерби мач и да победиш, както искахме ние, не може да го направиш по този начин, както го направихме ние! Изобщо не влязохме агресивно – всеки дуел, особено през първото полувреме, беше спечелен от противника. И то не защото имат по-качествени футболисти, а защото бяха много по-агресивни и по-дисциплинирани от нас. И това не ми харесва. Всеки може да играе лошо, но трябва да дава максимума от себе си. Аз и моят щаб си извадихме изводи за някои неща и за следващите мачове ще се опитаме да ги променим.

Не е нормално да отидеш някъде, да направиш 4-5 тренировки и веднага да си в групата за мача. Аз поне не го практикувам. Александров беше играл всички мачове за Септември, но Марселино дойде от Колумбия, където не беше играл дълго време. Така че за тях трябва време – по време на паузата за националните отбори ще видим как ще ги използваме занапред. Не успяхме да картотекираме Шагоян за мача. При него предимството, както и при Сами, е, че той идва от първенство, което в момента се играе. Играел е по 90 минути, така че веднага може да започне да тренира и да бъде готов за мачовете. Александров и Шагоян са в по-добро физическо състояние от Марселино, но не мисля, че той е много по-назад от тях.

ЦСКА е най-големият футболен клуб в България. Показват го и трофеите на отбора. И самият факт, че си в ЦСКА, кара хората да очакват, че ще се бориш за шампионската титла. Не обичам да говоря за себе си, но и аз играех в Сърбия за отбор, който също всяка година се бореше за титлата. И беше трудно да се играе. Защото, ето – каквото и да си направи преди мача с Левски, сега всичко отиде нахалост. Целият отбор и аз като треньор трябва да са наясно с това. В ЦСКА феновете и обществото очакват победа след победа всяка седмица. И само така може да си конкурентен в борбата за титлата.

В предишните мачове видях голям хъс. Няколко мача преди това ги спечелихме именно с хъс и желание за победа – не заради по-добри качества, а заради големия ни хъс. Но не показахме това в мача с Левски – когато най-много трябваше да покажем това желание за победа, ние не го показахме. Случва се и това, всеки има един слаб ден, дори и когато е срещу най-големия съперник. Трудно е, но трябва да продължим напред.

С добра работа на тренировките трябва да вдигнем отбора в психологически план. От друга страна да покажем някои определени грешки, най-важното е фактът, че, ако не влезеш в мача по правилния начин, има определени последици. Отново казвам, мога да разбера, когато някой играе слабо, но не приемам някой да не дава 100% от себе си всеки мач”, каза Саша Илич.