google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Луис Енрике може да изпрати Бундестима у дома

Гигантите на национално ниво Испания и Германия излизат за втория си мач на Мондиал 2022 в неделя вече р на стадион “Ал Байт” в Ал Хор. Летящият високо тим на Испания може да нанесе съкрушителен удар на Бундестима и да го елиминира от турнира. Букмейкърската платформа Inbet дава предимство на испанците, като коефициентът техен успех е 2.44, докато ставката за победа на Германия е 3.06. Да видим попадения в двете врати изглежда вероятно, тъй като коефициентът от Инбет е 1.67. Селекцията на Луис Енрике преследва втора поредна победа на Световното в Катар, докато Германия ще търси първи точки в група Е.

За първи път от 2006 г. насам Испания успя да спечели първия си мач на Световното първенство, и то по категоричен начин, след като разби Коста Рика със 7:0 на стадион “Ал Тумама” в сряда. Голове на Дани Олмо, Марко Асенсио и Феран Торес помогнаха на Ла Роха да се състезава с преднина от три гола през първите 31 минути. След това Торес добави второто си попадение, преди Гави, Карлос Солер и Алваро Мората също да се запишат сред голмайсторите, за да гарантират, че хората на Луис Енрике направиха перфектния старт на кампанията си в група E на Световното първенство 2022. Испания със сигурност ще има много по-сериозен тест в неделя вечер срещу Германия, но ако направи подобно представяне както срещу Коста Рика, е много вероятно отново да спечели.

Четири години след унизителното отпадане в груповата фаза на Световното първенство в Русия, Германия е изложена на риск от още едно разочароващо отпадане при първото препятствие след шокиращото им поражение с 1:2 рещу Япония в сряда. Имаше ранни признаци, че Япония ще затрудни своя опонент през първото полувреме, но Германия беше тази, която се озова с преднина на почивката, благодарение на гола от дузпа на Илкай Гюндоган. Въпреки това, двама нападатели от Бундеслигата обърнаха мача с главата надолу по драматичен начин за “самураите”, като Рицу Доан от Фрайбург възстанови равенството в 75-ата минута, преди Такума Асано от Бохум да донесе трите точки на Япония седем минути преди края.

Германия, класирана на 10-о място в света от ФИФА, спечели само две от последните си девет международни срещи във всички състезания, а старши треньорът Ханзи Флик призна, че неговият отбор „е под натиск“ в неделния голям мач с Испания. Inbet дава по-малки шансове на Германия да спечели, но Бундестимът няма друг избор, ако иска да остане в битката за класиране на 1/8-финалите в Катар.