Интер мина с лекота през Специя, Петко Христов записа 25 минути
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" с втора поредна победа в Серия А

Интер се поздрави с класическа победа с 3:0 в домакинството си на Специя от втория кръг на Серия А. “Нерадзурите” доминираха напълно на “Сан Сиро” и заслужено спечелиха, като по един гол отбелязаха Лаутаро, Чалханоглу и Кореа. За тима на Специя през второто полувреме в игра се появи българския национал Петко Христов, който записа около 25 минути срещу “синьо-черните”.

Наставникът на домакините Симоне Индзаги започна с всичко най-добро, като Лукаку и Лаутаро Мартинес действаха на върха на атаката. Интер имаше тотално предимство на терена и създаваше положение след положение пред вратата на гостите. “Синьо-черните” поведоха в 35-ата минута, когато Лукаку свали топката с глава към Лаутаро, който с удар от движение я прати в мрежата за 1:0.

През второто полувреме Интер вкара нови два гола. В 52-рата минута турският национал Хакан Чалханоглу се разписа за 2:0. В 82-рата пък Хоакин Кореа отбеляза след асистенция на Един Джеко. И двамата се появиха от пейката на местата на Лукаку и Лаутаро.

В 67-ата минута пък за Специя в игра влезе българският бранител Петко Христов. Той записа първи минути през новия сезон в Серия А, като за Специя това бе първо поражение през кампанията, тъй като в първия кръг тимът надви Емполи с 1:0 у дома.