Интер надви Аталанта и вече не може да бъде изместен от топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес бяха в основата на успеха на "нерадзурите"

Интер си осигури участие в Шампионската лига през следващия сезон след като надделя над Аталанта на “Джузепе Меаца” с 3:2. “Нерадзурите” заемат втората позиция във временното класиране с актив от 69 точки.

Интер поведе в резултата още в 39-ата секунда след постепенна атака, която завърши с комбинация между Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку, който реализира десетото си попадение от началото на кампанията.

Второто попадение падна в третата минута. В неговата основа и този път бяха Мартинес и Лукаку. Голмайсторът обаче бе Николо Барела, който се разписа със силен удар след поредица от рикошети.

В 36-ата минута обаче Марио Пашалич върна едно попадение за Аталанта. Той се разписа след разбъркване в наказателното поле на Интер, след центриране от ъглов удар.

Третият гол на Интер бе дело на Лаутаро Мартинес. Атаката за гола на аржентинеца започна с чудесната индивидуална игра на Лукаку, който изведе Марсело Брозович сам срещу вратаря. Хърватинът на своя страна реши да подаде към Лаутаро, който се бори за наградата за голмайстор на Серия А.

Крайното 3:2 оформи Луис Муриел в 91-ата минута с фамозен изстрел от воле, който се удари и в горната греда преди да прекоси голлинията на охраняваната от Андре Онана врата.

Загубата намали шансовете на Аталанта за влизане в топ 4 и класиране за Шампионска лига. Тимът заема 5-ата позиция. но изостава на 3 пункта от четвъртия Милан, който е и с мач по-малко. Ако “росонерите” победят Ювентус в утрешния ден, шансовете на Аталанта за участие в Шампионска лига ще се изпарят и те ще трябва да се задоволят с Лига Европа.