Интер открадна Купата от Юве с две дузпи и магия от Перишич
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" спечелиха Купата на Италия за 8-и път в своята история

Отборът на Интер спечели Купата на Италия за сезон 2021/22, след като надви Ювентус с 4:2 след продължения на “Стадио Олимпико” в Рим. Двубоят бе изключително интригуващ, като “нерадзурите” взеха ранен аванс, но Юве обърна през втората част. След това Интер получи дузпа, за да изравни, а с нов наказателен удар “синьо-черните” взеха аванс в продълженията, преди Перишич с фамозен гол да сложи точка на спора.

Така Интер спечели Купата на Италия за 8-и път в историята си. За последно отборът бе триумфирал в Копа Италия през сезон 2010/11, когато победи Палермо на финала. Сега Интер спечели трети пореден мач срещу Ювентус и завоюва дубъл на домашната сцена, след като през януари вдигна Суперкупата на Италия след триумф над “бианконерите”.

Двубоят на “Стадио Олимпико” започна по отличен начин за Инер. “Нерадзурите” поведоха в резултата в 7-ата минута след прекрасно изпълнение на Николо Барела. Халфът получи топката в полето на съперника, напредна и с техничен удар по диагонала от 20-на метра не остави шансове на вратаря на Юве за 1:0.

Ювентус имаше първия си по-добър шанс за попадение в 24-ата минута. Душан Влахович получи отлично центриране и стреля с глава, но Самир Ханданович се намеси решително. В следващите минути Юве имаше лек превес, но не успя да вкара изравнителен гол. Първата част завърши с повече точни удари за “бианконерите” – 3 срещу 2 на Интер, но италианския шампион имаше аванс в резултата.

В рамките на три минути през второто полувреме Ювентус успя да направи пълен обрат. В 50-ата Алекс Сандро шутира от средна дистанция и топката се отби леко в Мората, за да излъже Ханданович – 1:1.

Няколко секунди по-късно Юве вече имаше аванс. Интер изпълни корнер, като “старата госпожа” отне топката и организира чудесна контра-атака. Пауло Дибала намери Душан Влахович, който излезе очи в очи с Ханданович и с първия удар не успя да го преодолее, но с добавката се разписа за 2:1 в полза на Ювентус.

Интер веднага опита да отвърне на удара, но уар на Дармиан премина покрай вратата на Перин. В 76-ата минута Мората центрира опасно в накзателното поле на “синьо-черните”, където Бонучи бе много близо да засече топката.

Малко след това Интер получи дузпа, след като Бонучи препъна Лаутаро Мартинес в наказателното поле. Зад топката застана Хакан Чалханоглу и реализира за 2:2 десет минути преди края на редовното време. В оставащите минути двата тима не успяха да се излъжат и мачът влезе в продължения.

В 98-ата минута Интер получи втора дузпа. Иван Перишич се разписа от бялата точка и даде преднина на “синьо-черните”.

в 102-рата минута Перишич вкара втория си гол в мача. Интер организира добра атака, като Димарко намери хърватския национал, който с мощен удар от границата на наказателното поле отбеляза за 4:2.

Няколко секунди след това наставникът на Юве Масимилиано Алегри бе изгонен след спречкване между двата щаба. Лаутаро пък отправяше реплики към Алегри, но не получи санкция от главния рефер.

През второто продължение нямаше много интересни моменти, като Интер запази аванса си и ликува с трофея. Така за първи път повече от 10 години Ювентус завърши сезона без трофей.