Интер се измъкна с гол в 90-та и продължения срещу Емполи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" се класираха за 1/4-финалите в Купата на Италия

Шампионът на Италия – Интер победи драматично с 3:2 Емполи в 1/8-финалния им сблъсък от Купата на Италия, продължил 120 минути.

Още в 3-та минута Интер понесе тежък удар, след като Хоакин Корея се свлече на терена с болки в задната част на бедрото и дори се разплака, което даде основания да се смята, че той има сериозно разтежение в тази зона и може да отсъства дълго.

На негово място се появи Алексис Санчес и чилиецът веднага се отчете с гол в 13-та минута, след като засече центриране с глава.
Интер се измъкна с гол в 90-та и продължения срещу Емполи 1
След почивката обаче всичко се обърна. В 62-та минута Недим Байрами беше намерен с отлично подаване и изравни. В 74-та минута удар беше спрян от Дъмфрис с ръка и главният съдия посочи бялата точка. ВАР обаче се намеси и накара реферът да прегледа решението си, което го накара да промени първоначалното отсъждане и не остави наказателния удар.

Само две минути по-късно обаче Емполи поведе. Патрик Кутроне стреля силно с глава, топката се отклони в Раду и той си вкара злощастен автогол.
Интер се измъкна с гол в 90-та и продължения срещу Емполи 2
В последните минути Интер хвърли всичко напред в търсене на изравнителен гол и той падна в 91-та минута след като Ранокия акробатично отигра висока топка и я прати в десния ъгъл на Фурлан.

Точно преди края на първото продължение падна и третият гол във вратата на Емполи. След грешка в изнасянето на топката, тя стигна до Санчес, който пусна към Сенси на границата на наказателното поле и той не сбърка с отличен изстрел.

Така Интер се класира напред, а във фазата на последните осем ще срещне победителя от мача Рома-Лече, който предстои да се изиграе.